31 Temmuz 2012 Salı

Beşiktaş'ta Akılçelen Bir Çikolatacı

Bir çikolatacıdan ne beklersiniz? Ben çok şey beklerim. Vakit kaybetmeden sıralayayım: öncelikle çeşit bolluğu olsun isterim. Midemi doyurmasa da gözümü mutlaka doyurmalı. Farklı tatları birarada bulundurmalı. 



Klasik, sütlü, fındıklı, bademli, bitter derken, elim uzandığında likörlü, portakallı, kahveli, naneliye de erişebilmeli. 


Göze de, gönüle de hitap etmesini bilmeli. Renk renk drajeler, ağız sulandıran madlenler, çocukluk anılarımızı önümüze seren şemsiye çikolatalar, sarı sarı altınlar, akideler, kaynana şekerleri... hepsini hepsini, aradığın herşeyi sana sunabilmeli. 







Tüm bu güzellikleri çantamıza doldurabilmemiz için cebimize de hitap edebilecek fiyat uygunluğunu vaadedebilmeli. İşte şimdi size bunların hepsini birarada bulabileceğiniz adresi fısıldıyorum, kulakları açıp, kağıdı kalemi hazırlayın: CHOCOLA




 
Beşiktaş'taki bu harika dükkana yolunuz düşerse mutlaka uğramalısınız. Melodi çikolata grubu, Koska şekerleme grubu, Safranbolu lokumları, Bursa kestane şekerleri, Bademli, Fındıklı, Sütlü Bolçi, Atatürk Orman Çiftliği dondurmaları (A.O.Ç.), Kastamonu çekme helvaları... derken eliniz boş çıkmayacağınıza ben kendi adıma garantiyi verdim bile. Hele de yaklaşan bir Şeker Bayramı varken.

1 yorum:

  1. Edirne badem ezmesini ve bademli kurabiyeyi de unutmayalim :)

    YanıtlaSil